top of page

Permanent makeup er en kosmetisk procedure, hvor pigmenter indføres i det øverste,

og levende lag af huden for at skabe et mere vedvarende udseende af makeup.

Det kan udføres på områder som øjenbryn, øjenlåg, læber, areola, på ar og endda i hårbunden.

Hos Hello Beauty udføres permanent makeup med erfaring, omhu og ekspertise.

Vi bruger avancerede teknikker og sikrer, at derved at du opnår det ønskede resultat med naturligt udseende og langvarig effekt.

Det første du bør vide om permanent make-up er, at det faktisk slet ikke er permanent!

Hvad er Permanent makeup ?

PMU_behandling_close up

Igennem de senere år er permanent makeup blevet en velkendt behandling

inden for kosmetisk skønhedspleje.

  • 
Permanent makeup er semi-permanente, altså blivende optegninger af et ønsket område.

  • Processen hedder mikropigmentering, her føres mikro fine mineralske og allergivenlige meget mikroskopiske små farvepigmenter, ved hjælp af en specielt udviklet nål, eller manuelt instrument ind i huden med en teknik, der overordnet set kan sammenlignes med tatovering.

  • De allergitestede pigmenter lagres i hudens dermale lag og bliver her i optil 2 år alt afhængig af din hudtype og tilstand.
 Vigtigt at vide er dog, at rester af pigmenter kan lagres i huden, i helt optil 10 år.​

  • Med permanent makeup opnås et perfektioneret naturligt udseende, uden brug af daglig make-up.

  • Mikropigmenteringen hos Hello Beauty laves meget diskret og fuldstændig i balance med dit naturlige udseende, der blot bliver fremhævet. Forandringen ligger i detaljen, og Less is definitely more !

  • Målet er meget naturlige korrektioner der optimerer ens egne træk, ikke kæmpe bryn der kommer før dig.

  • Mikropigmentering er velegnet til alle, også den sarte og ældre hud, og tilpasses altid individuelt for et meget naturligt udtryk, netop derfor er det uhyre vigtigt at finde en erfaren behandler, der evner dette.

  • Behandlingen laves for at forbedre eller eventuelt korrigere dit udseende, med et naturligt resultat.

Hvad sker der før, under & efter?

Læs meget mere om selve behandlingen lige her :

Hvad sker der før behandlingen?

Inden selve behandlingen begynder, gennemgår vi sammen den lovpligtige erklæring om informeret samtykke, samt informationsskrivelsen fra sikkerhedstyrelsen vedr. tatovering generelt og eventuelle risici.

Disse indeholder generelle informationer om behandlingen, og udfyldes med helbredsoplysninger fra dig, der kan have indflydelse på selve behandlingen, valg farve, deponerings teknik, ophelingen og derved det endelige resultat. Formularen er lovpligtig og skal derfor udfyldes og underskrives af dig, inden behandlingen kan begynde. Samtidig taler vi om de ønsker du måtte have, og hvordan de realistisk set bedst kan opnåes, således at du har et realistisk forventningsniveau både om resultat og holdbarhed.

 

Imens du udfylder formularen og  eventuelle øvrige spørgsmål afklares – påføres en lokal bedøvende crème, I det område der skal pigmentres og denne skal virke i mindst 30 minutter, før den praktisk del af selve behandlingen kan begynde. â€‹Når du er kommet ind på briksen i behandlerrummet taler vi videre om hvad der vil være den bedste løsning for dig, I henhold til dine ønsker, og hvad der er et opnåeligt resultat, du behøver derfor ikke en vejledningssamtale – hvis du allerede ER sikker på du gerne vil behandles, der er sat tid af til vejledning I selve behandlingen.

 

Når vi sammen er blevet enige, begynder selve opmålingen og optegningen af den behandling du ønsker, Der måles op, og du er med undervejs, og der optegnes efter ansigtets morforlogi, det såkaldte gyldne snit, og behandlerens etiske principper for hvad der klædeligt. Du vil flere gange undervejs være med til selve optegningen, og du skal selvfølgelig godkende den endelige optegningen inden pigmenteringen påbegyndes.

 

Det vigtigste for mig er, at du er helt tryg undervejs, og fuldstændig med i processen.

Hvad sker der under behandlingen?

Den praktisk del af behandlingen, påbegyndes ved at rense og desinficere området, hvorefter en skræddersyet farve vælges i samråd med dine ønsker og godkendes af dig Herefter påføres pigmenterne omhyggeligt i små, kontrollerede bevægelser, der former og definerer det ønskede område.

 

Jeg anvendes en specialdesignet nål og maskine, eller manuelt lille instrument til at indføre pigmenter i det øverste lag af huden, hvor de på sigt deponeres. Under hele processen sørger jeg for at skabe et symmetrisk og naturligt udseende, der passer til din ansigtsform og optegning du har valgt. Derfor vil du opleve at jeg laver pigmenteringen i cirka tre omgange. Og hver omgang tager få minutter.

 

Du skal derfor ikke være nervøs, når der bliver sat to timer af til behandlingen. De to timer er faktisk mest til at snakke, til optegning, og for at sikre at alt forløber planmæssigt, og du er med i hele behandlingen. Selve pigmentering tager meget lidt af tiden, så nej du skal ikke lige og lide to stive timer, de fleste synes faktisk ikke det er slemt.

 

Men selvfølgelig kan man mærke det, når der vandrer en en nål rundt i ansigtet, de fleste beskriver dog oplevelsen, som et let ubehag eller en følelse af tryk, og mere som irritation under behandlingen, end en egentlig smerte, så overordnet set er smerten er generelt mild og bliver lindret med en lokalbedøvende creme undervejs.

​

Jeg har lavet permanent makeup siden 2004, og der er aldrig nogen der er gået hjem med kun ét bryn, og det kommer du heller ikke til - for jeg passer på dig, hele vejen igennem.

Hvordan ser du ud lige efter behandlingen?

De fleste oplever rødme og hævelse I det behandlede område, i større eller mindre grad, nogle bliver meget røde andre ikke. Rødmen forsvinder relativt hurtigt igen, og oftest vil det meste af hævelsen forsvinde inden for 1-2 dage. Der kan dog I enkelte tilfælde ligge mindre hævelser latent i helt optil 14 dage.

 

Det pigmenterede område vil syne mørkere og mere markant end det bliver efter endt opheling. Faktisk forsvinder der optil 40% af farven i de fleste tilfælde. Samtidig bliver farven optisk set endnu mørkere I de kommende timer, da pigmentet oxiderer.​

 

Det er derfor en ganske normal reaktion af panikke lidt efter behandlingen, fordi det pigmenterede område ganske enkelt syner både mørkere og kraftigere end det ender med at blive.Og I de efterfølgende dage kan det blive rigtig svært, for bedst som man har vænnet sig til den mørke farve – så starter selve helings processen I huden, og farven begynder derfor drastisk at aftage.


Farven falmer 20-60%, afhængigt af hvilken behandling man har fået lavet, og hvilken teknik der er brugt til den pågældende behandling.Derfor kan man på dette tidspunkt heller ikke vurdere det endelige resultat, så man må finde sin bedste tålmodighed frem og vente på at huden heler, dette tager normalt et sted mellem 28-45 dage alt afhængigt af alder, hudtype, -tilstand, og helbred.


Efter behandlingen får du en crème og en plejevejledning med hjem, på denne måde sikres den optimale efterbehandling, for det bedste resultat. Hvis du bliver i ytvivl eller går i panik - så ring til mig, du er ikke den første der har været bekymret undervejs. 

Hvad sker der I dagene efter behandlingen?

Huden heler i sit helt eget tempo, og helingstiden er helt forskelligt fra person til person. Samtidig afhænger tiden  hvilken behandling man har fået foretaget, hvor meget egentligt sår man danner I det behandlede område.

 

Men overordnet set vil der efter 3-8 dage, langsomt  eventuel begynde at falde af. en eventuel sårskorpe, eller overskudsfarve af. Nogle danner I denne periode opleve følelsen af at have flere små flager, og det er uhyre vigtigt at disse på ingen made pilles af, dette kan nemlig resultere i at man hiver farven med af, og i værste fald provokerer huden til at danne arvæv, der vil ødelægge pigmenteringen.

 

Det behandlede område skal altså have fred og ro til at hele pænt op.​Efter ca. 7 dage er det ganske normalt at ‘panikke’ lidt igen, når sårskorperne falder af, kan man nemlig let få en følelse af, at alt farven forsvinder.Dette er udelukkende fordi overskudsfarven, man havde vænnet sig til at se på forsvinder.

 

Det blivende pigment ligger jo nede I huden, så er mindre synligt. Samtidig er huden i en ophelingsprocess, hvor den som man kender fra almindelig sårdannelse bliver fortykket og syner mere lyserød, end normalt.​ Farven er meget kraftig umiddelbart efter behandlingen, da optil 60% af farven forsvinder igen, på grund af hudens kontinuerlige cellefornyelse.

 

Du kan opleve at få lidt sår på det behandlede sted.  Kun 50% af farven forbliver på huden fordi hudcellerne udskiftes med nye.Der tilbydes altid en gratis opfyldning/efterbehandling efter første nye behandling, denne laves ca. 4-6 uger efter første behandling.​

 

Efter behandlingen får du en crème og en plejevejledning med hjem, på denne måde sikres den optimale efterbehandling, for det bedste resultat. Du skal være opmærksom på ikke at få direkte sol på det behandlede område de første par uger,da farven skal have sat sig, så den ikke falmer.

 

Området skal holdes rent, og derfor kan du naturligvis ikke have almindelig makeup på i det behandlede område, i dagene efter behandlingen. Hvis du bliver i tvivl om det mindste, eller bekymret - så tøv ikke med at kontakte mig. 

Lidt om hvordan det kan føles undervejs...

Hvornår kan man så egentlig sige at behandlingen er færdig ?

Huden er et fantastisk organ, der er i evig fornyelse. Så man kan overordnet sige at den er et sted imellem 28 og 45 dage om sin komplette opheling, Det afhænger af alder, hudtype, -tilstand, og helbred. Samtidig taber et gennemsnits menneske cirka 5.000.000 hudceller om dagen!! Da pigmenteringen ligger I hudens levende lag, vil denne naturlige cellefornyelse hver dag få lidt af farven til at forsvinde.

 

Derfor er det uhyre vigtigt at man inden sin behandling forstår at mikropigmentering,/ permanent makeup er en process, det er på ingen måde et quick-fix eller  en engangsbehandling, og det kræver altid mindst to behandlinger, altså den første behandling og en touch up 4-6 uger efter. Det er nemlig først til denne touch up at huden er færdig helet, og derfor her man kan egentligt vurdere, hvor meget farve der er forsvundet og hvor og hvor meget der skal fyldes på igen.

 

Det er også her man sagtens kan korrigere både farve og form, altså få lavet farven lidt mørkere, og rette formen til, hvis noget af denne skulle være aftaget. Og først efter den komplette opheling af ens touch up, kan man sige, at behandlingen er ved at være færdig.

 

Nogle har brug for en ekstra opfyldning, andre ikke – dette er igen helt individuelt, og afhænger af alder, hudtype og tilstand.

Jeg arbejder altid ud fra Less is more princippet, man kan nemlig altid lave mere, men ikke mindre, så du behøver ikke være bange for at det kommer til at se 'farligt' ud, og du kan sagtens gå på arbejde dagen efter.

hudens_3lag_edited.jpg

​

  • Huden er kroppens største orga

  • Den har forskellige typer receptorer, der registrerer tryk, smerte, varme, kulde og berøring.

  • Den producerer D-vitamin, når den udsættes for sollys, hvilket er vigtigt for knoglesundhed.

  • Den er et vigtigt forsvar mod infektioner og skader, idet den fungerer som en barriere mod bakterier, virus og andre skadelige stoffer.

Hvor længe holder min behandling ?

Overordnet set kommer det an på hvem du er - og hvad du har fået lavet. Men du kan forvente at din pigmentering er synlig i huden, et sted mellem 1 og 3 år. Alt afhængigt af hvilken behandling der er tale om. Farven fader gradvist ud, i takt med at hudcellerne fornyes,så det anbefales altid uanset behandlings form at få lavet en genopfriskning minimum en gang om året,for det mest optimale resultat.​

 

Nogle behandlinger holder længere tid en andre, da holdbarheden ud over hudens cellefornyelse, også er betinget af hvor meget pigment der er deponeret og på hvor stort et område.Permanent makeup falmer over tid, og det er meningen, det er på ingen måde som en tatovering I forhold til holdbarhed, og det er vigtigt at du ikke tror det, da du så vil ende med at blive skuffet.​

 

I takt med at huden afstøder pigmentet på grund af den naturlige cellefornyelse, kan de ændre sig i farven, da pigmenterne jo er opbygget af en masse små forskellige farvekorn, og disse ikke afstødes kontinuerligt.Dette medfører f.eks. brynfarver, med tiden vil blive enten lidt mere kolde eller varme I farven, altså antage mere rødlige eller grålige toner, alt afhængigt af det pigment der er brugt, og din egen huds tone.Dette er et fuldstændig normalt fænomen. Og kan relativt let korrigeres ved at komme ind til en genopfriskning.

 

Hvor tit man skal komme til genopfriskning er individuelt og afhænger igen, af alder, hudtype og tilstand, samt hvilken behandling man har fået lavet. Hos os anbefaler vi genopfriskning minimum en gang årligt, heldigvis koster det ikke det sammen som en ny behandling, da formen jo er der, det er blot farven der skal korrigeres.

Billede af Andrew Ridley

Hvilke farver bruges der?

Og er det ligesom tatovering:

Farverne der bruges til selve behandlingen er 100% naturlige mineralske plantefarver,

der er allergitestede og EU godkendt.


Man anvender altså ikke blæk, som ved traditionelle tatoveringer, og risikoen for allergiske reaktioner er derfor uhyre lille.


Der anvendes hygiejniske og sterile engangs-nåle, eller blades. Nålene er unikke, da de ligger i et såkaldt hygiejnemodul, nålen er integreret i dette hygiejnemodul, en indre membran stopper og forhindrer både væske og luftbårne partikler I at trænge op I håndstykket, hvilket forhindrer enhver form for kryds kontaminering.

​

Farverne tilpasses og afstemmes altid den enkelte, så de falder naturligt ind I din egen huds tone. Du kan derfor ikke selv decideret vælge farven, men du kan selvfølgelig sagtens fortælle din behandler hvilken farve du kunne tænke dig.


Farveteori indenfor mikropigmentering er uhyre kompliceret, da pigmentet jo deponeres nede i huden og ikke ovenpå, som ved traditional make-up. Samtidig skal der også tages højde for, hvilken teknik der benyttes under den pågældende behandling.


Man kan meget kort og lidt groft fortalt, forestille sig at farven der deponeres, blander sig med din egen huds tone, og egentlig så giver en 3. farve. Derfor er selve farvevalget overladt til din behandler, der er uddannet i farveteorien, og derved den bedste til at rådgive omkring den bedste farve tilpasset præcis dig.

bottom of page